Groenuit.nu – Vildmark och jakt

april 24, 2018
av admin
Kommentarer inaktiverade för Ficklampor och pannlampor som klarar alla väderlekar

Ficklampor och pannlampor som klarar alla väderlekar

När man beger sig ut i vildmarken så finns det en mängd saker man bör tänka på. God planering är förstås väldigt viktig, när en nödsituation väl är framme så finns det inget utrymme för korrigering och då är det för sent. Ordentlig klädsel är obligatoriskt och egentligen det första man bör tänka på om man planerat att vandra eller jaga i ödsliga trakter. En sak som många glömmer bort tyvärr är att ta med sig en ordentlig lampa som håller i många timmar och klarar sig i både regn och rusk. Idag finns det en mängd led lampor att välja emellan och led belysning är det mest naturliga valet när mörkret faller.

Ficklampor måsta klara alla typer av väderlekar och samtidigt ha en god batteritid som räcker i flera dagar utan laddning. Fenix är en av de allra bästa varumärkena som finns på marknaden och personligen tycker jag dom erbjuder en bra balans mellan batteritid, funktionalitet och ljusstyrka. Det finns lampor som ger högre lumen men som inte alls har samma byggkvalitet och lätt går sönder. Felix riktar sig i första hand till jägare och militär, d.v.s de rekommenderas för professionellt yrkesbruk.

Fenix har även pannlampor som kan användas om du befinner dig ute i vildmarken. De fungerar bra som en ersättare tilll ficklampan men om jag får säga mitt så rekommenderar jag att ni egentligen har med er både pannlampor och ficklampor om ni är grupp på 3 personer eller fler. Pannlampan är inte lika flexibel i alla situationer men detta är egentligen en smaksak. Precis som med ficklamporna så finns det en drös olika modeller att välja emellan men då jag har lång erfarenhet av FX så föredrar jag att hålla mig till ett och samma märke.

april 17, 2018
av admin
Kommentarer inaktiverade för Led belysning kan rädda klimatet

Led belysning kan rädda klimatet

Vi som ständigt befinner oss ute i skogarna lever som vi lär. Men igår kom jag till insikt att jag faktiskt kunde göra mer för att minimera min inverkan av den globala uppvärmningen. Det låter löjligt för en del läsare men detta är faktiskt ett klimathot utan motstycke och ansvaret ligger på oss alla att förändra vårt beteende. Tänk på detta efter att läst igenom detta inlägg, för du kan likväl som jag hjälpa till att reducera koldioxidutsläpp genom några enkla val. Visste du att led lampor minskar utsläpp av co2 drastiskt? Visste du att du enkelt kan ersätta din glödlampa med led utan ett avkall på varken ljus eller kvalitet?

Led lysrörsarmaturer drar mindre ström och reducerar utgifter

Vi har höga ambitioner men få av oss lyckas genomföra de planer som vi ofta har en tendens att skryta om. Igår installerade jag led lampor i min stuga och har inte bara gjort ett miljömedvetet val utan även ett ekonomiskt val då strömavgiften mer än halveras inför nästa kvartal. Led belysning är energieffektivt och använder en femtedel med en halogen eller glödlampa. Flera gamla armaturer har fallerat under våren och därför ersatte jag dessa med led lysrörsarmaturer. Utseendemässigt så ser man ingen skillnad men dessa led anpassade armaturer har dock inget HF-don som slösar ström i onödan. Detta var första gången jag handlade lysrörsarmatur från Svealight.se som är en svensk butik på västkusten. Leveransen gick fort och kundsupporten var över förväntan så där handlar jag nog snart igen. Om du vill veta mer om hur led teknologin fungerar när det gäller lysrör och andra ljuskällor så kan du besöka följande webbplats som handlar om led lysrör. Här får du reda på alla tekniska detaljer som berör lysdioder.