Groenuit.nu – Vildmark och jakt

Led belysning kan rädda klimatet

Vi som ständigt befinner oss ute i skogarna lever som vi lär. Men igår kom jag till insikt att jag faktiskt kunde göra mer för att minimera min inverkan av den globala uppvärmningen. Det låter löjligt för en del läsare men detta är faktiskt ett klimathot utan motstycke och ansvaret ligger på oss alla att förändra vårt beteende. Tänk på detta efter att läst igenom detta inlägg, för du kan likväl som jag hjälpa till att reducera koldioxidutsläpp genom några enkla val. Visste du att led lampor minskar utsläpp av co2 drastiskt? Visste du att du enkelt kan ersätta din glödlampa med led utan ett avkall på varken ljus eller kvalitet?

Led lysrörsarmaturer drar mindre ström och reducerar utgifter

Vi har höga ambitioner men få av oss lyckas genomföra de planer som vi ofta har en tendens att skryta om. Igår installerade jag led lampor i min stuga och har inte bara gjort ett miljömedvetet val utan även ett ekonomiskt val då strömavgiften mer än halveras inför nästa kvartal. Led belysning är energieffektivt och använder en femtedel med en halogen eller glödlampa. Flera gamla armaturer har fallerat under våren och därför ersatte jag dessa med led lysrörsarmaturer. Utseendemässigt så ser man ingen skillnad men dessa led anpassade armaturer har dock inget HF-don som slösar ström i onödan. Detta var första gången jag handlade lysrörsarmatur från Svealight.se som är en svensk butik på västkusten. Leveransen gick fort och kundsupporten var över förväntan så där handlar jag nog snart igen. Om du vill veta mer om hur led teknologin fungerar när det gäller lysrör och andra ljuskällor så kan du besöka följande webbplats som handlar om led lysrör. Här får du reda på alla tekniska detaljer som berör lysdioder.

 

 

Kommentarer är stängda.