Groenuit.nu – Vildmark och jakt

Ficklampor och pannlampor som klarar alla väderlekar

När man beger sig ut i vildmarken så finns det en mängd saker man bör tänka på. God planering är förstås väldigt viktig, när en nödsituation väl är framme så finns det inget utrymme för korrigering och då är det för sent. Ordentlig klädsel är obligatoriskt och egentligen det första man bör tänka på om man planerat att vandra eller jaga i ödsliga trakter. En sak som många glömmer bort tyvärr är att ta med sig en ordentlig lampa som håller i många timmar och klarar sig i både regn och rusk. Idag finns det en mängd led lampor att välja emellan och led belysning är det mest naturliga valet när mörkret faller.

Ficklampor måsta klara alla typer av väderlekar och samtidigt ha en god batteritid som räcker i flera dagar utan laddning. Fenix är en av de allra bästa varumärkena som finns på marknaden och personligen tycker jag dom erbjuder en bra balans mellan batteritid, funktionalitet och ljusstyrka. Det finns lampor som ger högre lumen men som inte alls har samma byggkvalitet och lätt går sönder. Felix riktar sig i första hand till jägare och militär, d.v.s de rekommenderas för professionellt yrkesbruk.

Fenix har även pannlampor som kan användas om du befinner dig ute i vildmarken. De fungerar bra som en ersättare tilll ficklampan men om jag får säga mitt så rekommenderar jag att ni egentligen har med er både pannlampor och ficklampor om ni är grupp på 3 personer eller fler. Pannlampan är inte lika flexibel i alla situationer men detta är egentligen en smaksak. Precis som med ficklamporna så finns det en drös olika modeller att välja emellan men då jag har lång erfarenhet av FX så föredrar jag att hålla mig till ett och samma märke.

Kommentarer är stängda.